David vs. Goliath in Downtown Raleigh | Architects and Artisans

Video – New AIA North Carolina Headquarters (via Youtube)

Soon, on a site in downtown Raleigh that architect Frank Harmon puckishly likens to the shape of a pork chop, the North Carolina chapter of the AIA will break ground for a slim new Center for Architecture and Design.

via David vs. Goliath in Downtown Raleigh | Architects and Artisans.

Similar Posts:

6 Comments

  1. Love the Salisbury St. side of the building, but the Peace Street side looks like Terminal A at RDU. Peace College should be livid that they are looking across the street at a multi-story wall of metal siding. I’m sure the architects placed building on lot to take advantage of sunlight, but they should rotate the building so Peace Street has the more attractive frontage and the “Kremlin” buildings of the Gov’t mall have the view of the wall of metal siding.

  2. The runners up for the competition had much more interesting designs than the one picked. Must have been a budget issue.

  3. Where is Thomas Crowder when you need him. I guess he only complains about EFIS when it is used downtown, but when a 4-story wall of metal siding is proposed by his Architect cronies he is silent. Like I said in an earlier post I think Peace College will put the brakes on this design.

  4. I agree with steelcity36’s comments, although I have no hopes for Peace College to do anything about this design. I am all for a more diverse architecture – I recognize that this design may be very “classy” for its architectural style – but the placement of the building certainly defeats the purpose of urban renewal, something our city has been trying hard to achieve.

    Thus far, the entire Blount Street Commons project has been a huge disappointment to me. Just look at the placement of the existing structures and you will see what I mean. Blount Street Commons presented us with a wonderful opportunity for bringing back some of the lost urbanity. Outside promises, we get nothing else. This AIA HQ is something that simply doesn’t deserve the visibility it will get in this location. You might as well place a small “park”/square and leave it like that. The future nearby residents will thank us for it.

    Sorry for the ranting.

Comments are closed.